Hart voor Muziek in de sneeuw 2024 - Meiringen

Meiringen
false
10
10
fade
6
1

Meiringen is een sfeervol, rustig dorp dat  op 595 meter hoogte ligt in Berner Oberland. Het skigebied Meiringen-Hasliberg is vanuit het dorp bereikbaar per skilift. Bij goede sneeuwcondities is het mogelijk om vanuit het skigebied naar het dorp terug te skiën. Meiringen ligt weleens waar laag , maar heeft goede verbindingen naar de hoger gelegen ski- en wandelgebieden. Meiringen is al sinds de 19e eeuw een populair internationaal vakantie-oord.

Meiringen is naast een populaire wintersportplaats ook bekend omdat de befaamde misdaadauteur Arthur Conan Doyle juist hier, in dit Alpendorp, zijn held Sherlock Holmes en diens aartsvijand professor Moriarty laat sneuvelen. Deze beroemde misdaadauteur  had hier in Hotel Englisher Hof (tegenwoordig Hotel Du Sauvage) samen met zijn vrouw een vakantie doorgebracht. Ter herinnering aan de schrijver en zijn held is in het voormalige Engelse kerkje van Meiringen een Sherlock- Holmesmuseum ingericht; een waar bedevaartsoord voor liefhebbers van dit genre!

Meiringen-Hasliberg
Het skigebied Meiringen-Hasliberg ligt in de regio Berner Oberland. In totaal beschikt het gebied over 60 kilometer aan pistes. De afgelopen jaren zijn er veel  oude liften vervangen en zijn er nieuwe en snelle stoeltjesliften en gondels geplaatst in dit gebied. De mooie pistes zijn over het algemeen vrij vlak en breed wat dit gebied uitermate geschikt maakt voor beginners en gezinnen met kleine kinderen.

In dit rustige skigebied zul je geen bruisende Après-ski vinden, maar kun je na het skiën wel een gezellig drankje drinken in een van de knusse bars of restaurants. Wanneer je komt om te genieten van mooie, brede pistes, het prachtige berglandschap en authentieke restaurants waar je kunt genieten van heerlijke streekgerechten, dan ben je hier op de juiste plek.

  • Muziekreizen
  • Kerstreizen