Hart voor Muziek Tv-Artiestencruise 2023 - Costa Deliziosa

Costa Deliziosa
false
10
10
fade
6
1

Costa Deliziosa
Het pareltje van de Costa vloot


De Costa Deliziosa van Costa Cruises is een prachtig schip dat u laat betoveren. De Costa Deliziosa is een zusterschip van de Costa Luminosa.
Aan de vormgeving van het interieur is veel aandacht besteed. De combinatie van parelmoer, ivoor, hardhout en mozaïek maakt het cruiseschip Costa Deliziosa tot een juweel. Bovendien is het schip voorzien van de nieuwste attracties, dus vertier genoeg voor het hele gezin.

De Costa Deliziosa zit vol met Italiaanse charme. De openbare ruimtes aan boord zijn elegant ingericht en dat geldt ook voor de 1.130 hutten, waarvan er 662 een balkon hebben en 52 rechtstreeks toegang bieden tot het wellnesscentrum. Een kunstcollectie van 340 originele werken geeft het schip nog meer allure.

De hutten aan boord van de Costa Deliziosa zijn modern ingericht en voorzien van satelliet tv, minibar, kluisje, haardroger en douche/wc.

Faciliteiten aan boord van Costa Deliziosa
Geniet aan boord van de Costa Deliziosa van een heerlijke oosterse massage of een stoombad in de Samsara Spa. U kunt zich ontspannen in de Samsara Spa met thermen, sauna, stoomkamer, UVA-solarium, balneotherapie en zwembad. Wilt u sporten dan is er een fitnesszaal in de Samsara Spa.
Voor de “sportieve reiziger” is er een Grand Prix-simulator en een golfsimulator met 37 verschillende parcours aan boord van cruiseschip Costa Deliziosa.  Bovendien is er bij het zwembad met glazen dak een 18 m2 filmscherm voor de vertoning van de nieuwste films. Houdt u van heftige emoties bezoek dan de 4D-bioscoop aan boord van de Costa Deliziosa.

Culinair genieten aan boord van Costa Deliziosa
Er zijn vier restaurants aan boord van de Costa Deliziosa,

  • Albatross – serveert Italiaanse en Europese gerechten
  • Buffet Muscadins – heerlijke buffet dat favoriete gerechten serveert
  • Lido Azzura Blu – is een klein buffet restaurant
  • Club Deliziosa – gezonde gerechten vanuit de hele wereld.


Entertainment aan boord van Costa Deliziosa
Het theater telt drie verdiepingen en er zijn uiteraard diversen barretjes, een casino, een discotheek, een bibliotheek en diverse winkeltjes.
Er zijn 11 bars aanwezig op het schip waar u een heerlijk drankje kunt drinken. Onder het genot van wat livemuziek!


Ontwerp en constructie
De Costa Deliziosa werd in 2007 besteld bij het Italiaanse scheepsbedrijf Fincantieri. De kiel werd gelegd bij de scheepswerf in Ancona. In juli 2008, nadat de kiel en de eerste sectie voltooid waren, werd de Deliziosa naar de werf in Marghera gesleept voor verdere werkzaamheden. Het schip werd te water gelaten op 12 maart 2009. Het schip werd overgedragen aan Costa Cruises op 31 januari 2010 in de Venetië Passengers Terminal. Costa Deliziosa is het derde schip, dat door Fincantieri gemaakt werd voor Costa Cruises, in een periode van negen maanden, en is tevens een van de vijf nieuwe schepen in dienst bij het bedrijf in 2012. Hierdoor bereikte Costa Cruises ook een groei van 50% bij de passagiers. Ongeveer 3.000 mensen werkten aan de bouw van de Costa Deliziosa die meer dan € 450 miljoen kostte.

Schipdetails:
- Tonnage 92.600 BRT
- Bouwjaar 2010
- Lengte 294 meter
- Breedte 32 meter
- Snelheid 24 knoop
- Vlag Italië
- Scheepswerf Fincantieri - Cantieri Navali Italiani S.p.A
- Aantal dekken 12
- Passagier 2.826
- Crew leden 934
-  Restaurants 4
- Zwembaden 3
- Taal aan boord Meertalig
- Valuta aan boord Euro/US-Dollar

Algemene waardering volgens cruiserecensies.nl is een 8 op schaal van 10

 

  • Muziekreizen
  • Kerstreizen